Тук е много хубаво. В България много ни харесва. Хората са

...
Тук е много хубаво. В България много ни харесва. Хората са
Коментари Харесай

Гастарбайтери: В България е страхотно, изкарваме по 1200 лева месечно

" Тук е доста хубаво. В България доста ни харесва. Хората са положителни, отношението към нас е положително. Работим в хотелите в " Албена, харесва ни. И времето е хубаво. " Toва описват гастарбайтери от Узбекистан, пристигнали в да работят в България посредством посреднически компании.

" У нас в Узбекистан има една посредническа компания, доста е добра. Предлагат работа на всички места из Европа: Германия, Полша, има и за България. И фирмата ни сподели, че в България хората са положителни, заплатите са положителни, страната е добра, има всички условия. И по този начин дойдохме да работим тук. Харесва ни, всичко е супер ", споделя пред Deutsche Welle Айлин, една от узбекистанките.

Тя, дружно със свои сънароднички, работят пет дни в седмицата и изкарват по 1200 лв. месечно. Живеят в бунгала в " Албена " и част от времето работят в тамошните хотели.

Всички са оставили фамилиите си в Узбекистан, с цел да припечелят малко в България. Според изявления в медиите Узбекистан е един от най-бедните региони от някогашния Съветски съюз. Страната по територия е над четири пъти по-голяма от България, популацията наброява 37 милиона души. Икономиката разчита основно на памука, Узбекистан заема трето място в света по експорт на памук. Иначе в средноазиатската страна се добиват още газ, злато и мед. Но приходите са много по-ниски от българските, настояват новите ми познайници. Тук човек се сеща и за още един печален факт, обвързван с Узбекистан: по време на безредиците през 2005 година армията и полицията убиха сред 400 и 600 протестиращи.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР